Mondscanner

Digitale mondscanner

Wanneer we het hebben over ‘happen’ of afdrukken maken bij de tandarts, kent iedereen de term. Niet altijd op een positieve manier. Het afdrukmateriaal dat u in uw mond krijgt geeft soms een vieze smaak en vervolgens moet u ook een tijdje wachten tot het afdrukmateriaal hard is geworden. Gelukkig hoeft dit (bijna)niet meer! Oud Stratum Tandartsen heeft namelijk een digitale mondscanner. Dit handige apparaat maakt binnen enkele minuten nauwkeurige 3D-beelden van uw mond, zonder de ongemakken van het traditionele happen.

Wanneer gebruiken we een digitale mondscanner?

De digitale mondscanner is voor ons een essentieel instrument geworden. Het apparaat wordt ingezet in veel verschillende deelgebieden om zo nauwkeurig mogelijk te werken en de patiënt het zo comfortabel mogelijk te maken. U kunt hierbij denken aan gebitsmodellen voor behandelplanning zoals implantologie, gebitsslijtage of een doorzichtige beugelbehandeling, scannen voor kronen en bruggen en facings en het aanmeten van protheses zoals frames en kunstgebitten.

klikgebit eindhoven

De voordelen van een tandarts met een digitale mondscanner

Het gebruik van een digitale mondscanner geeft u verschillende voordelen. Sommige hebben we wellicht al een beetje door laten schemeren. Toch zetten we de voordelen graag nog een voor u op een rij:

  • U hoeft bijna nooit meer te happen: het ongemakkelijke gevoel van afdruklepels en naar achteren lopend afdrukmateriaal kunt u grotendeels achter u laten
  • Meer comfort tijdens de behandeling: De digitale scanner is sneller dan klassiek afdrukken en de scanner zelf is veel kleiner dan een afdruklepel.
  • Extreem nauwkeurige metingen: De digitale mondscanner levert zeer precieze beelden op, wat essentieel is voor het nauwkeurig aanmeten van protheses, kronen, en bruggen. Mocht er toch iets niet goed gescand zijn, dan hoeft alleen dat gedeelte opnieuw gescand te worden, waar vroeger de hele afdruk opnieuw moest. 
  • Direct inzicht in uw gebit: U kunt onmiddellijk de digitale weergave van uw gebit bekijken. Zo kan de tandarts in Eindhoven eenvoudig aan u uitleggen, aan de hand van de scan, wat het behandelplan gaat zijn.

Daarnaast zorgt de efficiëntie van de digitale mondscan ervoor dat de totale behandeltijd wordt verkort. Dit betekent minder tijd in de tandartsstoel en sneller terug naar uw dagelijkse activiteiten met een gezond gebit. Voor sommige behandelingen gaan we van 6 afspraken naar 1 of 2 afspraken!

Benieuwd naar de digitale mondscan en de technologie die we bij Oud Stratum Tandartsen gebruiken?

We beantwoorden graag al jouw vragen! Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. U kunt ons bereiken via info@oudstratumtandartsen.nl of bel ons op 040-2111458. We staan klaar om u verder te helpen.

Neem een kijkje in onze praktijk!