Specialisaties

Implantologie Eindhoven

Bij onze tandartspraktijk in Eindhoven kunt u terecht wanneer u op zoek bent naar een implantoloog in de regio Eindhoven. Met implantologie worden één of meerdere tanden of kiezen vervangen door implantaten. De tanden of kiezen worden vervangen door een implantaatkroon, implantaatbrug of kunstgebit op implantaten (klikgebit). Implantaten zijn meestal van titanium, maar kunnen ook van zirkonia gemaakt zijn.

 

De expert op het gebied van implantologie in Eindhoven

Onze implantoloog, Maurice Renting, heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van implantatenen en heeft hiervoor een driejarige fulltime opleiding gevolgd aan de faculteit Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA). Daarnaast is hij ook geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantololgie (NVOI) als tandarts-implantoloog. Voor de NVOI treedt hij ook op als visiteur voor andere tandarts-implantologen. 

implantologie Eindhoven

Hoe ziet een implantologie behandeling eruit?

Aangezien er veel soorten implantologie behandelingen zijn, kan uw tandarts-implantoloog het beste uitleggen hoe de behandeling in uw geval zal gaan lopen. Dit wordt besproken in een consult voorafgaand aan de behandeling. U krijgt dan geschreven informatie en een begroting. Houdt in ieder geval rekening met:
  • Een behandelduur van 45-120 minuten (van eenvoudig tot meer ingewikkeld) 
  • 2 weken later verwijderen van hechtingen 
  • 2-5 maanden later (afhankelijk van wel of geen botopbouw) start kroon- en brugwerk of klikgebit

Hoe lang duurt het voordat een implantaat vastgroeit?

De periode die nodig is om een implantaat te laten vastgroeien varieert van 8 tot 10 weken. Als er echter ook een botopbouw nodig is, kan dit oplopen naar ongeveer 16-20 weken. Na deze inheelfase volgt het maken van de opbouw; bijvoorbeeld een kroon, brug of klikgebit. Voor een kroon of brug duurt dit 3 weken en voor een klikgebit meestal 6 weken.

Nazorg implantologie in Eindhoven

Na uw implantologie behandeling, is zorgvuldige nazorg cruciaal voor een optimaal herstel en het succes van de implantaten. Ons team in Eindhoven zorgt ervoor dat u volledig geïnformeerd bent over de nazorg procedures. U kunt enige zwelling en verkleuring in het behandelde gebied verwachten. Met de juiste zorg, zoals het gebruik van een ijszak en het vermijden van belasting in het behandelde gebied, kunnen deze symptomen worden geminimaliseerd. Een goede mondhygiëne is ook erg belangrijk. Dit behaal je door regelmatig te spoelen en zachtjes te poetsen met een zachte tandenborstel. Roken en alcohol drinken is niet toegestaan in de eerste twee weken na de operatie.   Ons implantologie-team in Eindhoven staat altijd klaar om u te ondersteunen en te adviseren tijdens uw herstelproces, zodat u snel kunt genieten van de voordelen van uw nieuwe implantaten.

Welke mogelijke implantaten zijn er?

Een missende tand of kies wordt vervangen door 1 implantaat en daarop 1 kroon. In veel gevallen kan deze direct geplaatst worden na het verwijderen van de tand of kies. In andere gevallen kan het verstandiger zijn eerst de tand of kies te verwijderen en het bot te laten genezen, bijvoorbeeld als er een abces aanwezig is. Of u mist al langere tijd een kies en bent nu toe aan opvulling van de lege plek.

Als u meerdere tanden of kiezen naast elkaar mist, kunt u dit meestal met 2 of 3 implantaten laten opvullen. Hierop komt nadien een implantaatbrug. De principes zijn hetzelfde als bij een solitair implantaat.

De prothese die het vaakst voor problemen zorgt, is de onderprothese. Deze zit nooit vacuüm, in tegenstelling tot een bovenprothese. Om dit probleem op te lossen, kan met slechts twee implantaten een klikgebit in de onderkaak gemaakt worden. Dit is in Nederland de meest voorkomende implantaatbehandeling en deze wordt vaak vergoed uit de basisverzekering (behoudens een eigen bijdrage). In de bovenkaak kan met vier of zes implantaten ook een klikgebit gemaakt worden. Meestal wordt dit vergoed indien u een extreem geslonken bovenkaak heeft.

Mocht u een tandeloze kaak hebben en liever geen klikgebit willen, dan kan een vaste brug op 4 of 6 implantaten ook een optie zijn. Deze optie biedt meer comfort dan een klikgebit en ook het psychologische aspect van vaste tanden en kiezen speelt uiteraard mee. De mondhygiëne is iets ingewikkelder dan bij een klikgebit.

Als u een frameprothese heeft in een deels betande kaak, kan deze extra afsteuning vinden op een implantaat met een drukknop. Hierdoor zit het frame beter vast.


Mondscanner

Sinds december 2023 hebben we de nieuwste mondscanner van Trios 3shape in behandeling genomen: De Trios 5 mondscanner! Dit is een intra-orale camera die honderden beelden per minuut aan elkaar kan ‘plakken’ tot een 3D-beeld van uw gebit of kaakwal. Hierdoor hoeft u voor de meeste behandelingen niet meer te ‘happen’, ofwel gebitsafdrukken te nemen

Voor kroon- en brugwerk op eigen tandwortels en implantaten hebben we gemerkt dat we veel minder correcties hoeven uit te voeren. Minder slijpen aan het gepolijste werk van de tandtechnieker dus


Op zoek naar een implantoloog in de regio Eindhoven?

Heeft u een implantoloog nodig in de regio van Eindhoven? Oud Stratum Tandartsen is gespecialiseerd in het zetten van implantaten. U bent bij ons van harte welkom. Neem contact met ons op en wij zullen zo snel mogelijk een afspraak inplannen!

Neem een kijkje in onze praktijk!