Specialisaties

Tanden bleken Eindhoven

Tanden en kiezen worden op den duur steeds donkerder van kleur. Dit komt onder andere door kleurstoffen in eten en drinken. Door middel van bleken kunnen ze weer eenvoudig en snel lichter worden gemaakt. In onze tandartsenpraktijk in Eindhoven gebruiken we hiervoor Boutique Whitening. Dit is een verantwoorde bleekmethode. De ervaring leert dat 90-95% van de patiënten na de behandeling lichtere tanden heeft. Hierbij blijft de structuur van de tanden ongewijzigd. U houdt dus uw eigen natuurlijke lach, terwijl uw gebit wordt opgefrist. Bleken is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Wel wordt het sterk afgeraden om bleekbehandelingen te ondergaan wanneer u zwanger bent. Wilt u uw tanden bleken in Eindhoven? Neem dan contact met ons op.

Deze methode voor het bleken van uw tanden gebruiken wij

Om uw tanden te bleken in onze praktijk in Eindhoven maken wij gebruik van de verantwoorde bleekmethode Boutique Whitening. Hierbij worden tijdens een afspraak in de praktijk eerst gebitsafdrukken gemaakt. Minimaal één week later ontvangt u op de praktijk twee bleeklepels en een bleekset. De bleekmethode wordt uitgelegd en u kunt uiteraard vragen stellen. Daarna kunt u thuis gemakkelijk aan de slag.

De instructies hiervoor zijn als volgt:

  • Haal de lepel uit de verpakking
  • Vul deze alleen aan de lipzijde van de tanden met 1 druppel bleekgel per tand (zie de blauwe vlakken op de gipsmodellen)
  • Breng de lepels aan en verwijder met een tissue de overmaat die eruit vloeit
  • Draag de lepels minimaal 6 uur per dag (voorkeur ’s nachts)
  • Verwijder de lepel. Slik restanten niet in, maar spuug deze indien nodig uit
  • Poets uw tanden. Spoel de lepels goed uit. Laat drogen tot de volgende nacht
  • Herhaal 5 dagen.

Bij vervelende gevoeligheid evt. 1 nacht overslaan. Bij uitblijvende gevoeligheid de 5 dagen volmaken. Evt. nog te verlengen tot 7 dagen indien de gevoeligheid mee valt.

 

Welke verkleuringen zijn niet met bleken te verhelpen?

Niet alle soorten verkleuringen kunnen met bleken worden verholpen. Zo kleuren vullingen, kronen, bruggen en dode tanden niet mee. Ook als de verkleuringen worden veroorzaakt door aanslag op de tanden (bijvoorbeeld door roken, koffie of thee) zal het bleken van je tanden in Eindhoven niet helpen. In dat geval kan de mondhygiënist door middel van gebitsreiniging de aanslag verwijderen.

Hoelang blijf je het resultaat van tanden bleken in Eindhoven zien?

Het eindresultaat van het bleken van uw tanden bij ons in Eindhoven wordt voor een groot deel bepaald door de basiskleur van uw tanden. Daarnaast beïnvloeden een slechte mondhygiëne, roken, het gebruik van veel koffie, thee, rode wijn, frisdranken en eten met kleurstoffen het resultaat (ook op de lange termijn). U kunt de behandeling gerust om de paar jaar herhalen om de kleur van uw tanden weer wat op te frissen. Verder is het belangrijk uw tanden minstens twee keer per dag te poetsen, regelmatig te stokeren of te rageren en uw mondhygiënist met regelmaat te bezoeken.

Wat kunt u na de behandeling wel of niet eten en drinken?

Aangeraden wordt de eerste 24 uur, maar in ieder geval 12 uur, na de behandeling de volgende voedingsmiddelen niet te gebruiken: rode wijn, donkergekleurde (fris)dranken, koffie en thee, rode sauzen, gele kerrie, mosterd, zure fruitsoorten en -sappen, rookwaren en overige producten die vlekken achterlaten op witte kleding. Witte en heldere producten kunt u de eerste 24 uur prima gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn: water, melk, bananen, appels (geschild), witbrood, havermout, yoghurt, witte kaas, cottage cheese, witte rijst, gepofte of gekookte aardappels, pasta, bloemkool, witte saus, kipfilet, kalkoen (zonder vel) en witvis.

Mondscanner

Sinds december 2023 hebben we de nieuwste mondscanner van Trios 3shape in behandeling genomen: De Trios 5 mondscanner! Dit is een intra-orale camera die honderden beelden per minuut aan elkaar kan ‘plakken’ tot een 3D-beeld van uw gebit of kaakwal. Hierdoor hoeft u voor de meeste behandelingen niet meer te ‘happen’, ofwel gebitsafdrukken te nemen.

Heeft u een vraag over het laten bleken van uw tanden in Eindhoven?

Heeft u vragen over het laten bleken van uw tanden in onze

tandartsenpraktijk in Eindhoven? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te helpen!

Neem een kijkje in onze praktijk!