Specialisaties

Klikgebit Eindhoven

Oud Stratum Tandartsen, dé specialist in implantologie in de regio, biedt geavanceerde oplossingen voor ontbrekende tanden en kiezen. In onze tandartsenpraktijk in Eindhoven kunnen we door middel van implantaten niet goed functionerende kunstgebitten klikvast maken, dit staat ook wel bekend als het ‘klikgebit’. Wij staan klaar om u te helpen met uw specifieke behoeften. Lees verder voor meer informatie over het laten plaatsen van een klikgebit in Eindhoven of neem contact met ons op.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een verwijderbare tandprothese die stevig bevestigd wordt op implantaten. De implantaten dienen in feite als kunstmatige wortels en zijn vaak gemaakt van titanium of zirkonia. Het is een slimme oplossing voor protheses die vaak problemen veroorzaken doordat ze niet vacuüm zitten. Dit komt het vaakst voor bij de onderprothese. Om dit probleem op te lossen, kan met slechts twee implantaten een klikgebit in de onderkaak gemaakt worden. Dit is in Nederland de meest voorkomende implantaatbehandeling.

klikgebit eindhoven

Wat zijn de voordelen van een klikgebit?

Het grootste voordeel van een klikgebit is de verbeterde stabiliteit en comfort vergeleken met traditionele protheses. Doordat het gebit vastklikt op implantaten, biedt het een stevigere pasvorm, wat resulteert in beter kauwvermogen en spraak. Bovendien vermindert het de kans op irritatie en ongemak.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling voor een klikgebit in Eindhoven begint met een persoonlijk consult. Aan de hand hiervan zal onze tandarts-implantoloog uitleggen hoe de behandeling in uw geval zal gaan lopen. U krijgt dan geschreven informatie en een begroting. De volgende stap is het plaatsen van de implantaten, een proces dat 45 tot 120 minuten kan duren. Na het plaatsen van de implantaten is er een inheelperiode nodig. Het duurt vaak 8 tot 10 weken om de implantaten goed vast te laten groeien. Echter, als er een botopbouw vereist is, kan deze periode oplopen tot 16-20 weken. Dit is in de onderkaak zelden nodig. Na deze inheelfase start de vervaardiging van het klikgebit, wat ongeveer 6 weken in beslag neemt. Twee weken na de implantatie worden de hechtingen verwijderd. Deze gestructureerde aanpak zorgt voor een nauwkeurige en comfortabele pasvorm van uw klikgebit.

Wat kost een klikgebit in Eindhoven?​

Het plaatsen van een klikgebit in Eindhoven in de onderkaak wordt vaak vergoed uit de basisverzekering (behoudens een eigen bijdrage). Een klikgebit in de bovenkaak wordt vaak vergoed indien u een extreem geslonken bovenkaak heeft. Het is verstandig om van tevoren uw polis te controleren. U ontvangt een gedetailleerde begroting tijdens het consult, zodat u een duidelijk overzicht heeft van de precieze kosten.

Heeft u nog een vraag over het laten plaatsen van een klikgebit in Eindhoven?​

Heeft u vragen over het laten zetten van een klikgebit in Eindhoven of wilt u meer weten over de behandeling? Wij staan klaar om u te helpen!

Neem een kijkje in onze praktijk!